• Gouves Animal ShelterGoúrnes – Kreta – Griekenland


BEKIJK HET HELE VERHAAL

KLIK OP CC VOOR ONDERTITELS
Mede mogelijk gemaakt door

– “Stormie” van Belle (zusje van Loef)


GRIEKENLAND

Een prachtig land, lekker weer, aardige mensen en wat een lekker eten! De wegen zijn er wat minder, net zoals de houding ten opzichte van dieren. Natuurlijk is dit niet bij elke Griek! Kijkend naar het aantal asiels in Griekenland lijkt het op straat zetten van je huisdier een cultureel dingetje. Er worden veel dieren op straat gezet en helaas ook de verwaarloosde, zieke en gewonde honden worden afgedankt.

REDDING IS NABIJ

Gelukkig zijn er ook mensen die voor deze dieren zorgen en politiek komt er steeds meer aandacht. Dat is een teken dat de redding nabij is, toch? Er moet nog veel gebeuren en tot die tijd zet Gouves Animal Shelter op Kreta zich in voor de dieren van de straat. Hun missie is:

  • Zorgen dat er minder zwerfdieren op het eiland zijn
  • Dieren helpen die echt hulp nodig hebben
  • Één hond per keer helpen

Jaarlijks worden 300 dieren uit het asiel herplaatst naar een permanente plek voor een zorgeloos leven.

VERDIENMODEL

Het asiel is volledig afhankelijk van donaties. Gelukkig is het in Griekenland bij wet verboden om zwerfhonden te verkopen. Zo ontstaat er, in tegenstelling tot Oost-Europese landen, geen commerciële handel in ‘zielige hondjes’ met schrijnende taferelen.

MENEER MANOLIS

De drijvende kracht achter dit asiel. Met ongekende toewijding zorgt hij al meer dan 11 jaar voor de opgevangen dieren. Met of zonder de hulp van de vrijwilligers staat hij ’s ochtends vanaf 5 klaar voor de dieren en ’s avonds sluit hij om 10 uur af. Twee keer per dag voert hij ook de straatkatten uit de buurt door een rit te maken in de omgeving. Een echte held als je het mij vraagt.

VRIJWILLIGERS

Er zijn veel mensen die meneer Manolis helpen met de dagelijkse verzorging. Zonder deze vrijwilligers zou de situatie onhoudbaar zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOND?

Een ex-zwerfhond opnemen in je huishouden is niet per definitie het beste voor de hond, sommige honden zijn erg bang en kunnen daardoor niet goed in de nieuwe thuissituatie passen. Persoonlijk zou ik (wanneer ik geen jonge kinderen zou hebben) een paar dagen naar het asiel gaan en uitvinden welke hond het beste past bij mij. Niet naar uiterlijk kijken, maar naar de connectie die je krijgt. Hou er daarnaast rekening mee dat ex-zwerfhonden levenslange medicatie nodig kunnen hebben.

HET ASIEL

Op 15 minuten van Heraklion Airport ligt het asiel op een verlaten militaire basis. Ben je in de buurt weet dan dat bezoek altijd welkom is. Ga lekker de honden knuffelen en uitlaten is al helemaal leuk voor een hond. Hou er emotioneel rekening mee dat je niet alle dieren kan helpen. Aai er zoveel mogelijk zodat ze aandacht en liefde krijgen. Elke hond die een aai krijgt is er één!

ADRES

Gouves Animal Shelter
Ex American Military Base
Goúrnes, Heraklion, Kreta, Griekenland
www.gouvesshelter.com

Share the Love