PASSIE VOOR HONDEN

Als van jongs af aan groeide ik op met honden. Kort met de Duitste Staande (Astor) en een stuk langer met de Hongaarse Pulie (Timmie). Nadat Timmie overleden was hebben we thuis geen hond meer gehad. De Disney film Oliver & Co heeft ook bijgedragen aan de hondenliefde. Net zoals Martin Gaus waarmee ik een uitgebreide ontmoeting had aan de start van het project. Een nieuwe hond werd mij door mijn ouders beloofd als ik ging trouwen, 9 jaar na die trouwdag kwam die hond dan eindelijk.

Een jongensdroom kwam uit, Loef de Friese Stabij (met een toefje Wetterhoun) kwam in ons leven. Helaas was dit een pechvogel en na heel veel dierenarts bezoeken hebben we na 14 maanden afscheid moeten nemen. Een nieuwe hond past op dit moment niet in ons bijzondere gezinsleven maar die hondenliefde had wel een uitlaatklep nodig.

Daarom koos ik met “Oliver & Co” in mijn onderbewustzijn voor een project over straathonden. Met mijn fotografie (bruidsfotograaf is mijn beroep) wil ik de verhalen vertellen van deze bijzondere honden.

DE REPORTAGES

Vanuit onbevooroordeeld journalistiek oogpunt bekijk ik de situatie van de straathonden. Ik zie honden naar Nederland komen, en lees verhalen over misstanden en hoor bijzondere methoden om het op te lossen. Mijn eerste bevindingen zijn dat dit probleem pas opgelost kan worden nadat er geen nieuwe huishonden in het wild terecht komen. Dit is een cultureel ding, de een vindt een hond een trouwe vriend, de ander een lekkernij en weer een andere heeft er heel veel last van. “Het is maar een straathond”, toch?

Ik geef de culturele verschillen een gezicht zonder te oordelen of de werkelijkheid te verdraaien.

Deze projecten zijn afhankelijk van eigen financiële middelen, om die reden vraag ik op deze site ook donaties voor nieuwe reportages. Iedereen kan bijdragen, bij donaties vanaf 25 euro vermelden we je naam ook bij de betreffende projecten. Zakelijke vermeldingen in het project of op Social Media zijn ook mogelijk. Voor bedrijven, speciale sponsoring en samenwerkingen kan je contact opnemen met mij op via info@arviddewindt.nl.

De asiels uit de reportages krijgen beschikking over al het beeldmateriaal om hun missie en verhaal uit te dragen. De asiels worden onder de aandacht gebracht waardoor de dieren beter verzorgd kunnen worden en/of een nieuw permanent huis vinden.

Draag bij aan de reportages

Donatie Straathonden Reportages

Voer een bedrag naar keuze in

Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

Op dit moment worden de donaties gebruikt voor het huidige project van het asiel “Gouves Animal Shelter”. Vermeldingen worden gedaan bij alle verhalen die voortkomen uit dit project.

  • Asielhonden op Kreta
  • Hoogtepunten Gouves Animal Shelter
  • Straatkatten voeren op Kreta

Directe donaties aan het asiel kan via hun eigen website, deze gegevens zijn te vinden bij de projecten.

*We sturen af en toe een nieuwsbrief